Legfrissebb híreink!
2018. november
forisola ital
A FORISOLA-t azoknak ajánljuk, akik szívesen isznak egy könnyed szénsavas italt s nyitottak egy-egy új íz, új stílus felfedezésére,
… akik nagyra értékelik a világot, akik szeretnek élni!
forisola
KEEP SMILING
forisola keep smiling
Longdrink Forisola keep smiling
Vidámságra hív!
MILYEN ITAL A FORISOLA?
Bor, buborék, fűszerek! Egy jellegű különleges ital, mely valójában önálló stílust képvisel. A Forisola italok összeállításában meghatározó szerepe van a bor ízének, illatának. Forisola csak minőségi, az erre a célra kiválasztott fajtára jellemző ízű, gondosan elkészített borból készülhet. A kiválasztott minőségi bor ízvilágára épül rá az értékes fűszerek kivonata alkotta, összetéveszthetetlen Forisola íz, melyet a buborékok frissítenek, s tesznek igazán felejthetetlenné. Minden Forisola más, mert képviselik az alapjukat alkotó borokat, de mindegyik Forisola, mert összeköti őket a jellegzetes íz és buborék!
…jellegzetes ízű minőségi ital, ami szerethető!
forisola
ACCESS
forisola keep smiling
Prosecco Forisola access
Inspirál a folytatásra!
AZ ÍZ TÖRTÉNETE
Már a kezdetektől abban gondolkodtunk, hogy a teljes italcsaládnak legyen egy jellegzetes alap-íze, melyet a különféle alapborok majd a rájuk jellemző fajta tulajdonság alapján kissé módosítanak, vagy inkább körülölelnek. Ki kellett találni egy olyan ízt, mely jellegzetes, megfelelően komplex és semmiképp nem édes. Majd találnunk kell hozzá illő borokat! 
Családi konyhánkban mindig jelen voltak a finom fűszerek. Édesanyám kiválóan süt-főz, és ez a tudománya családi hagyományunkban gyökerezik. Nagyszüleim a második világháború előtti időszakban a módosabb polgárok életét élték, s mondhatni ínyenc konyhát vezettek. Nagymamámnak két különlegessége is volt, melyekben a cardamom megjelent, s melyek íze úgy tűnik, egész életemen át végig kísér. Az egyik egy pohárkrém, aszalt gyümölcsökkel, pudinggal, a másik egy üdítő ital, melyet mi nyáron ittuk, de ma már tudom, hogy téli napokra volt ennek egy meleg változata is. A családi receptúrák már több mint 150 éve őrzik ezt a különleges ízt, de ki tudja mennyi időre nyúlhatunk vissza a hagyományaink mentén!
A cardamom a világ egyik legmegbecsültebb fűszere. Indiából indul, kel át a Himalája hágóin, kereskedők hálózata révén követi a Selyem-út vonalát, s kétezer éve jut el a Földközi tenger partjára, majd Európa piacaira. Számos jótékony hatást írnak le róla a fűszeres könyvek: kellemes íze mellett felgyorsítja a vérkeringést, ellazít és felmelegít, a szív és a lélek fűszere s egyben afrodiziákum.
A cardamom a világ egyik legmegbecsültebb fűszere. Indiából indul, kel át a Himalája hágóin, kereskedők hálózata révén követi a Selyem-út vonalát, s kétezer éve jut el a Földközi tenger partjára, majd Európa piacaira. Számos jótékony hatást írnak le róla a fűszeres könyvek: kellemes íze mellett felgyorsítja a vérkeringést, ellazít és felmelegít, a szív és a lélek fűszere s egyben afrodiziákum.
Oklevelek említése szerint őseim az 1500-as évek elején Lelle térségében, mint birtokosok tűnnek fel. A családi hagyományunk őriz egy legendát, mely szerint egyikük még Mátyás testőrségében szolgált, s Olaszországból érkezett. Még az is lehet, hogy a cardamom szeretetét ő hozta magával…
Talán érthető, hogy a cardamom íze magától értetődően szerepel az alkotóelemek között!
…friss, de nem túlzó, barátságos és azonnal felismerhető!
forisola
THEME
forisola keep smiling
 Prty ital Forisola theme
Beszélgessünk!
STORY
A FORISOLA története valamikor 2010 körül kezdődött, amikor egy újfajta ital megteremtésén kezdtünk gondolkodni. Arra törekedtünk, hogy a fejlődő magyar bortermelésre alapozva olyan italt hozzunk létre, mely a nem borértők táborából is szélesebb rétegeket képes megszólítani, elcsábítani. Ez egy jellegzetes, jól azonosítható íz megteremtését követelte, mely biztonságot ad. A jellegzetes íz végül egy fűszer kombináció eredménye, melyet igen kis mennyiségben a kiválasztott alapborhoz adunk. Fontos volt, hogy az italban a bor mindenképpen mutassa meg magát, legyen karakteres. A jellegzetes íz mellett a teljes italtól is azt vártuk, hogy legyen friss, jól iható, kellemes társ a találkozásokban. Ezt a lazaságot teremti meg a visszafogott szénsavasság, a játékos, de nem túlzó buborékok! 2013-14-re a kísérletek és kóstoltatások eredményeképp megérett az ital arra, hogy nagyobb mennyiségben készítsük el. Megalakítottuk családi keretek között a Foris Beverages Kft-t és bejegyeztettük a FORISOLA márkanevet. Ezt követően szövetségeseket kerestünk, akik a megfelelő alapborokat jó minőségben, megbízhatóan képesek szállítani, illetve a gyártást, palackozást megfelelő minőségben tudják végezni. A Keep smiling alapborát, a tokaji sárgamuskotályt Áts Károly, az Access alapborát, a sauvignon blanc-t Kamocsay Ákos jegyzi. A gyártást Budafokon, a 2013-as év borászok borászának, Szentesi Józsefnek a pincészetében végezzük. A magyar borász szakma kiválóságai számunkra a minőség garanciái. 2016 során számos kóstolót szerveztünk. A tapasztalataink kedvezőek, más italokkal együtt kóstoltatva, a FORISOLA fogyott el leghamarabb a visszakóstolások során. Különösen érdekes számunkra a huszonévesek kifejezett lelkesedése. Rendezvényeken is kipróbáltuk, mint aperitif italt. Itt a tapasztalatunk azt mutatta, hogy sokan nem váltottak át más italra, hanem a teljes rendezvény alatt a FORISOLA-t kérték vissza. - Úgy tűnik, a kezdeti koncepció helyes volt, olyan italt készítettünk, mely szerethető.
…nem tudjuk mi ez az íz, de tudjuk, hogy ezt ismerjük és szeretjük!
FILOZÓFIÁNK
Amikor modern italról beszélünk, az számunkra azt is jelenti, hogy kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával dolgozunk. Szentgyörgyi Albert szerint az élelmiszer a leginkább bizalmi cikk a világon, hiszen elfogyasztva azt, a saját testünk részévé tesszük. Miközben a vidám perceket szolgáljuk, szeretnénk méltóak lenni, és maradni erre a bizalomra.